Luma Touch Support Forums

Welcome to the Luma Touch community forums, a great place to get help and share ideas with other users. The registration code can be found by emailing support@luma-touch.com.
It is currently Sun Oct 17, 2021 8:50 pm

All times are UTC-07:00


To contact us directly, please use our support page at https://luma-touch.com/support.

LumaFusion 3.0.7 is now available in the App Store


Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Sep 13, 2021 12:19 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 23, 2020 8:01 am
Posts: 9
Hi folks,

Any explanation for this bug? When I connect an external monitor and hit the Airplay button, all seems well except the preview image on my iPad Pro is wrecked. This obviously isn’t supposed to happen, so there’s some sort of bug going on.

LF 3.0.4.1469
iPad Pro 12.9 (2018)

Everything was working fine in LF 2.0. I don’t know exactly on what version of 3.0 this broke for me since I haven’t been using LF a lot lately, but am going to be on it constantly in coming months and want to keep my iPad’s image intact while I use my external monitor since I use it as a second-opinion type source on colors. Thanks.


Last edited by y_abooty on Thu Sep 16, 2021 1:23 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Tue Sep 14, 2021 1:25 am 
Offline
Apprentice
Apprentice
User avatar

Joined: Mon Oct 05, 2020 9:43 am
Posts: 70
Are you using HDR footage in your current project?

Reminiscent of a wonky bt2020<>bt709 colorspace translation

_________________
www.youtube.com/mevi

Lumafusion on 2020 iPad Pro (with FCPXML export)
Davinci Resolve on M1 MBP
Windows laptop for emergencies.


Top
   
PostPosted: Tue Sep 14, 2021 10:31 am 
Offline

Joined: Thu Apr 23, 2020 8:01 am
Posts: 9
Quote:
Are you using HDR footage in your current project?

Reminiscent of a wonky bt2020<>bt709 colorspace translation
I know what you mean, but no, definitely not HDR, and LF 3.0 is properly identifying it as Standard Rec. 709. Plus if LF 3.0 was somehow mixed up on colorspace, why does it look fine on my iPad until I hit the Airplay button?

For those familiar with Sony, this is footage from the A6400 using the Cine2 profile. 8 bit.


Top
   
PostPosted: Thu Sep 16, 2021 1:22 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 23, 2020 8:01 am
Posts: 9
Since asking the forum didn’t pan out, I got in touch with LumaTouch directly. Sharing what they wrote back in case anyone else sees this in the future.
Quote:
The issue you're seeing is a bug that my development team is fixing for a future update. We apologize for the inconvenience.
Glad to hear they know of it and are working on it!

I’m going to pull down the video of my kid since I don’t want that online forever.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC-07:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited