Luma Touch Support Forums

Welcome to the Luma Touch community forums, a great place to get help and share ideas with other users. The registration code can be found by emailing support@luma-touch.com.
It is currently Fri Dec 06, 2019 2:11 am

All times are UTC-07:00


For answers to frequently asked questions and to contact us directly, please use our support page at https://luma-touch.com/support.

LumaFusion 2.1.1 is now available in the App Store


Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Dec 02, 2019 10:23 pm 
Offline
Novice
Novice

Joined: Tue Aug 27, 2019 3:01 pm
Posts: 13
Location: Wellington, New Zealand
I’m noticing that when playing back a timeline with dissolves, the outgoing shot freezes just before the dissolve happens. Is this normal? The export is fine and the dissolves are smooth but consistently on the GUI monitor playback it always does the freezing thing.

I’m using the latest version of Lumafusion running on a 12.9” iPad Pro. The footage is H264 1920x1080 30fps.

Any advice would be appreciated!

Thanks.

_________________
Check out my work!


Top
   
PostPosted: Tue Dec 03, 2019 2:20 am 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 2430
Location: A small island off the coast of Europe
Hi Rob

In Help and Settings - Preferences - Preview

Change that setting to maybe ‘Balanced’ and see if that helps

_________________
.. Good things come to those who wait


Top
   
PostPosted: Tue Dec 03, 2019 2:23 pm 
Offline
Novice
Novice

Joined: Tue Aug 27, 2019 3:01 pm
Posts: 13
Location: Wellington, New Zealand
I had set it to balanced previously thinking that setting may affect it, but even on fastest I’m still getting the freezing. I’ve also noticed on my exports that just before a cut I am sometimes getting a frozen frame, its sometimes quite hard to see but its still there. Very odd behaviour.

I had a discrepancy between my source fps and project fps (source was 29.98 and project was 30) - I changed the project setting to 29.98 so everything was consistent but I am wondering if there is some sort of hangover from that. I am going to start a fresh project at 29.98 and see if I am still having the same issues.

_________________
Check out my work!


Top
   
PostPosted: Tue Dec 03, 2019 2:25 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 2430
Location: A small island off the coast of Europe
It is strange Rob

Let us know how you get on

_________________
.. Good things come to those who wait


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC-07:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited