Luma Touch Support Forums
http://forums.luma-touch.com/

disable video track?
http://forums.luma-touch.com/viewtopic.php?f=26&t=6764
Page 1 of 2

Author:  dontbs2004 [ Mon Jul 09, 2018 2:44 am ]
Post subject:  disable video track?

Hi.
Is it possible to disable the second video track?
For sound, you can completely remove the volume, but for the video there is no way to hide it for a while.

Author:  MyAmazingDiscoveries [ Mon Jul 09, 2018 7:30 am ]
Post subject:  Re: disable video track?

Quote:
Hi.
Is it possible to disable the second video track?
For sound, you can completely remove the volume, but for the video there is no way to hide it for a while.
I would like to know this, too.

I doubt there is a layer's toggle (like in Procreate), but that would be cool.

Author:  knobbydave [ Mon Jul 09, 2018 7:51 am ]
Post subject:  Re: disable video track?

No way to do it - yet

Author:  dontbs2004 [ Mon Jul 09, 2018 7:57 am ]
Post subject:  Re: disable video track?

Quote:
No way to do it - yet
This is strange. It seems that this is a simple and basic function of any video editor.

Author:  knobbydave [ Mon Jul 09, 2018 8:24 am ]
Post subject:  Re: disable video track?

I'm not a developer

I bet it's not 'that' simple

But the main reason will be is that the list of other things to do will take preference

That's not to say that I wouldn't occasionally find it a useful feature

Author:  dontbs2004 [ Mon Jul 09, 2018 8:38 am ]
Post subject:  Re: disable video track?

Quote:
I'm not a developer

I bet it's not 'that' simple

But the main reason will be is that the list of other things to do will take preference

That's not to say that I wouldn't occasionally find it a useful feature
Sometimes you need to remove a fragment or several fragments from the timeline. For complex installation, this option is not enough.
I hope that the developers are working on this

Author:  LumaPaul [ Mon Jul 09, 2018 10:02 am ]
Post subject:  Re: disable video track?

This would be so helpfull! You could use a videotrack dedicated to ‘park’ clips for later use. It would make sorting clips much easier.

Author:  dontbs2004 [ Mon Jul 09, 2018 12:23 pm ]
Post subject:  Re: disable video track?

Quote:
This would be so helpfull! You could use a videotrack dedicated to ‘park’ clips for later use. It would make sorting clips much easier.
For example.
I have a long file, in which there are several necessary fragments. I select them from the file and place them on the disabled video. At any time, I can use them in the right place. This is much more convenient than saving them to separate files and importing into a timeline

Author:  JohnBoy5562 [ Sat Jul 14, 2018 2:05 pm ]
Post subject:  Re: disable video track?

Why can’t you go to the second video track click on the editor go to volume and reduce it to zero?

Author:  NorwegianTiger [ Sun Jul 15, 2018 12:30 pm ]
Post subject:  Re: disable video track?

I found a possible way to do it. Not sure if its answering what you want, but I was making a movie, and was unsure if some of the clips should be there or not. But I didn't want to delete them from the project because of the amount of clips I had to search thru.

I ended up dragging the clip, or part of the clip, down to the audio track just to place it somewhere to be found later, and I`m pretty sure - if I'm not mixing my memories ... that I just dragged it back up to the video track if I wanted it into the movie again..

It might be worth a try..

Page 1 of 2 All times are UTC-07:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/