Luma Touch Support Forums
http://forums.luma-touch.com/

Freeze frames before dissolves on playback
http://forums.luma-touch.com/viewtopic.php?f=25&t=8207
Page 1 of 1

Author:  rob.g [ Mon Dec 02, 2019 10:23 pm ]
Post subject:  Freeze frames before dissolves on playback

I’m noticing that when playing back a timeline with dissolves, the outgoing shot freezes just before the dissolve happens. Is this normal? The export is fine and the dissolves are smooth but consistently on the GUI monitor playback it always does the freezing thing.

I’m using the latest version of Lumafusion running on a 12.9” iPad Pro. The footage is H264 1920x1080 30fps.

Any advice would be appreciated!

Thanks.

Author:  Dave Barton [ Tue Dec 03, 2019 2:20 am ]
Post subject:  Re: Freeze frames before dissolves on playback

Hi Rob

In Help and Settings - Preferences - Preview

Change that setting to maybe ‘Balanced’ and see if that helps

Author:  rob.g [ Tue Dec 03, 2019 2:23 pm ]
Post subject:  Re: Freeze frames before dissolves on playback

I had set it to balanced previously thinking that setting may affect it, but even on fastest I’m still getting the freezing. I’ve also noticed on my exports that just before a cut I am sometimes getting a frozen frame, its sometimes quite hard to see but its still there. Very odd behaviour.

I had a discrepancy between my source fps and project fps (source was 29.98 and project was 30) - I changed the project setting to 29.98 so everything was consistent but I am wondering if there is some sort of hangover from that. I am going to start a fresh project at 29.98 and see if I am still having the same issues.

Author:  Dave Barton [ Tue Dec 03, 2019 2:25 pm ]
Post subject:  Re: Freeze frames before dissolves on playback

It is strange Rob

Let us know how you get on

Page 1 of 1 All times are UTC-07:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/