Luma Touch Support Forums
http://forums.luma-touch.com/

Major sound bug with no apperent fix?
http://forums.luma-touch.com/viewtopic.php?f=25&t=7527
Page 1 of 1

Author:  Dohjo [ Wed Feb 27, 2019 1:12 pm ]
Post subject:  Major sound bug with no apperent fix?

Hi!

I've encountered a sound bug several times on multiple projects that makes it difficult to work in Luma.

Often when adding b-roll in video track 2 or 3 and muting it, there will still be be sound in the first frame or two of the b-roll clip.

I've read about the issue before, but there seems to be no fix.

Anybody encountered this and know how to fix it?

Thanks in advance!

Dohjo

Author:  Marek [ Thu Feb 28, 2019 4:15 pm ]
Post subject:  Re: Major sound bug with no apperent fix?

Check your project file. I’ve seen this problem with projects that are in 59.94. Change it to 60fps and the sound is no longer there.
Not sure if that helps, but by your description it sounded similar.
Quote:
Hi!

I've encountered a sound bug several times on multiple projects that makes it difficult to work in Luma.

Often when adding b-roll in video track 2 or 3 and muting it, there will still be be sound in the first frame or two of the b-roll clip.

I've read about the issue before, but there seems to be no fix.

Anybody encountered this and know how to fix it?

Thanks in advance!

Dohjo

Author:  Vidiot [ Fri Mar 29, 2019 12:54 pm ]
Post subject:  Re: Major sound bug with no apperent fix?

This drives me nuts! It isn’t “often”, it always does this. It’s just that sometimes the audio at the beginning of the clip isn’t loud enough to be noticed.

Author:  in7ermaster [ Thu Apr 18, 2019 6:12 am ]
Post subject:  Re: Major sound bug with no apperent fix?

Whenever I have audio or export issues I use the “Optimize and Consolidate “ function. It usually fixes the issue.

If you are not familiar with the functionality I’d recommend reading about it first. There is a full LumaFusion manual in this forum: https://luma-touch.com/lumafusion-reference-guide/

Author:  Dave Barton [ Thu Apr 18, 2019 6:18 am ]
Post subject:  Re: Major sound bug with no apperent fix?

in7ermaster that's what one of the developers suggested in another thread

Page 1 of 1 All times are UTC-07:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/