Luma Touch Support Forums
http://forums.luma-touch.com/

Transitions framerate
http://forums.luma-touch.com/viewtopic.php?f=25&t=6213
Page 1 of 1

Author:  Nomadikt [ Mon Jan 08, 2018 7:24 am ]
Post subject:  Transitions framerate

Hello,

I shoot most of my videos at 60 FPS on a GH5.

I then put them in a 24 FPS timeline in LumaFusion, slowed down by 40% to match the sequence.

Then all the transitions I can apply are lagging. As if "slowed by 40%" as well.
I mean, if I put a true 24p file on the first track of the same timeline, before the 60p one, I see that all transitions are ok on it.

Even if I try to dip from/to black by keyframing the opacity I cannot get a decent result with the slowed down footage.

Thanks.

Author:  androum [ Thu Jan 11, 2018 6:32 pm ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch

Author:  Travel_Drone [ Sun Jan 21, 2018 2:23 pm ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

Quote:
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


he means the issue I have too, wrote u an email right now:


"[...]Hello together,

Hope you all are well in 2018!

With the last updates (think 1.5 or even 1.4) there is now a very, very big issue with the video editing.

When every using a slow mow video and reducing the video speed of a clip, everything works fine. But if you then zoom in at the beginning of the clip and make a second zoom out by the casual framing with two dots (one at the beginning, one at the end), the video is lagging. Regardless the codec, regardless the video speed (except normal speed or faster), regardless the kamera taken with, regardless the format.

This was definately NOT there before 1.4.

I mean, of course I could export the video without framing the zooms of the slow mow scenes and re-import and do it then again. But this doesn't makes sence regarding working time, space, additonal project and especially regarding convinience.

Please try it and fix it as soon as possible, it was already working well before 1.4.

-> Just take a video f.e. with your IPhone with 60 fps or faster, import it to your project, reduce the time speed to lets say 30 fps and then go to frame & fitting (or whatever its called in english) and add a mark at the beginning with size 1.100 and at the end of the clip with 1.000 and let the preview run. [...]"

EDIT: and this is for everything u want to do in slow mo. just try it with fade in/fade out of the blending or any other transitions. that really suxx :(

Author:  Travel_Drone [ Thu Aug 16, 2018 11:27 am ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

Quote:
Quote:
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


he means the issue I have too, wrote u an email right now:


"[...]Hello together,

Hope you all are well in 2018!

With the last updates (think 1.5 or even 1.4) there is now a very, very big issue with the video editing.

When every using a slow mow video and reducing the video speed of a clip, everything works fine. But if you then zoom in at the beginning of the clip and make a second zoom out by the casual framing with two dots (one at the beginning, one at the end), the video is lagging. Regardless the codec, regardless the video speed (except normal speed or faster), regardless the kamera taken with, regardless the format.

This was definately NOT there before 1.4.

I mean, of course I could export the video without framing the zooms of the slow mow scenes and re-import and do it then again. But this doesn't makes sence regarding working time, space, additonal project and especially regarding convinience.

Please try it and fix it as soon as possible, it was already working well before 1.4.

-> Just take a video f.e. with your IPhone with 60 fps or faster, import it to your project, reduce the time speed to lets say 30 fps and then go to frame & fitting (or whatever its called in english) and add a mark at the beginning with size 1.100 and at the end of the clip with 1.000 and let the preview run. [...]"

EDIT: and this is for everything u want to do in slow mo. just try it with fade in/fade out of the blending or any other transitions. that really suxx :(
Now I finally made a video to show what is meant exactly.
This "lagging" of key frames always comes when filming with 60/120/240 fps etc. and then in LF key framing these clips in reduced speed (1/2, 1/4, etc.).
And it's regardless the equipmend used, happens with IPhone, IPad, Sony, Panasonic. And in LumaFusion either on my IPad and my IPhone, all versions are up to date. Are there any settings within LF I can solve this?

Please help!! :( :( :(


Author:  knobbydave [ Thu Aug 16, 2018 12:37 pm ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

Don't know if it will make any difference (I might try it at the weekend)

But do you slow the clip then add keyframes

or

Add the keyframes, then slow the clip

(I'm guessing it's the first one, that's the way I think I would do it)

Author:  Travel_Drone [ Thu Aug 16, 2018 1:31 pm ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

Quote:
Don't know if it will make any difference (I might try it at the weekend)

But do you slow the clip then add keyframes

or

Add the keyframes, then slow the clip

(I'm guessing it's the first one, that's the way I think I would do it)
I tried both, doesnt work.

Only way is to export the completed video and open a new project, load the completed video and then keyframe, but that suxx of course and is not the intention of the program :lol:

Edit: this was not before V 1.4, it worked well with 1.0 - 1.3xx

Author:  knobbydave [ Thu Aug 16, 2018 1:36 pm ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

How about with the current version 1.6.7 ?

Author:  Travel_Drone [ Thu Aug 16, 2018 1:43 pm ]
Post subject:  Re: Transitions framerate

Quote:
How about with the current version 1.6.7 ?
I did this video today, tried it with the newest versions 1.6.7 on IPad and IPhone. Is it working for you?

Just make with your IPad or IPhone a FullHD 120 fps vid and import, slow down and try.

Would be happy to see whether this works for you.

Page 1 of 1 All times are UTC-07:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/