Luma Touch Support Forums

Welcome to the Luma Touch community forums, a great place to get help and share ideas with other users. The registration code can be found by emailing support@luma-touch.com.
It is currently Fri Nov 16, 2018 7:56 pm

All times are UTC-07:00


For answers to frequently asked questions and to contact us directly, please use our support page at https://luma-touch.com/support.

LumaFusion 1.7 is now available in the App Store. This update includes great new features like search and sort in the library, soft edges and curved corners in cropping, and our new integration with Storyblocks, a great royalty-free library of video, audio and sound effects. A sample of clips are included free, with a low-cost subscription available in-app for access to the full library


Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Transitions framerate
PostPosted: Mon Jan 08, 2018 7:24 am 
Offline

Joined: Sat Jun 24, 2017 11:51 am
Posts: 8
Hello,

I shoot most of my videos at 60 FPS on a GH5.

I then put them in a 24 FPS timeline in LumaFusion, slowed down by 40% to match the sequence.

Then all the transitions I can apply are lagging. As if "slowed by 40%" as well.
I mean, if I put a true 24p file on the first track of the same timeline, before the 60p one, I see that all transitions are ok on it.

Even if I try to dip from/to black by keyframing the opacity I cannot get a decent result with the slowed down footage.

Thanks.


Top
   
PostPosted: Thu Jan 11, 2018 6:32 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: Mon Feb 25, 2013 6:17 pm
Posts: 1363
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


Top
   
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 2:23 pm 
Offline
Apprentice
Apprentice
User avatar

Joined: Sat Aug 19, 2017 3:30 am
Posts: 87
Quote:
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


he means the issue I have too, wrote u an email right now:


"[...]Hello together,

Hope you all are well in 2018!

With the last updates (think 1.5 or even 1.4) there is now a very, very big issue with the video editing.

When every using a slow mow video and reducing the video speed of a clip, everything works fine. But if you then zoom in at the beginning of the clip and make a second zoom out by the casual framing with two dots (one at the beginning, one at the end), the video is lagging. Regardless the codec, regardless the video speed (except normal speed or faster), regardless the kamera taken with, regardless the format.

This was definately NOT there before 1.4.

I mean, of course I could export the video without framing the zooms of the slow mow scenes and re-import and do it then again. But this doesn't makes sence regarding working time, space, additonal project and especially regarding convinience.

Please try it and fix it as soon as possible, it was already working well before 1.4.

-> Just take a video f.e. with your IPhone with 60 fps or faster, import it to your project, reduce the time speed to lets say 30 fps and then go to frame & fitting (or whatever its called in english) and add a mark at the beginning with size 1.100 and at the end of the clip with 1.000 and let the preview run. [...]"

EDIT: and this is for everything u want to do in slow mo. just try it with fade in/fade out of the blending or any other transitions. that really suxx :(

_________________
Travel_Drone


Top
   
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 11:27 am 
Offline
Apprentice
Apprentice
User avatar

Joined: Sat Aug 19, 2017 3:30 am
Posts: 87
Quote:
Quote:
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


he means the issue I have too, wrote u an email right now:


"[...]Hello together,

Hope you all are well in 2018!

With the last updates (think 1.5 or even 1.4) there is now a very, very big issue with the video editing.

When every using a slow mow video and reducing the video speed of a clip, everything works fine. But if you then zoom in at the beginning of the clip and make a second zoom out by the casual framing with two dots (one at the beginning, one at the end), the video is lagging. Regardless the codec, regardless the video speed (except normal speed or faster), regardless the kamera taken with, regardless the format.

This was definately NOT there before 1.4.

I mean, of course I could export the video without framing the zooms of the slow mow scenes and re-import and do it then again. But this doesn't makes sence regarding working time, space, additonal project and especially regarding convinience.

Please try it and fix it as soon as possible, it was already working well before 1.4.

-> Just take a video f.e. with your IPhone with 60 fps or faster, import it to your project, reduce the time speed to lets say 30 fps and then go to frame & fitting (or whatever its called in english) and add a mark at the beginning with size 1.100 and at the end of the clip with 1.000 and let the preview run. [...]"

EDIT: and this is for everything u want to do in slow mo. just try it with fade in/fade out of the blending or any other transitions. that really suxx :(
Now I finally made a video to show what is meant exactly.
This "lagging" of key frames always comes when filming with 60/120/240 fps etc. and then in LF key framing these clips in reduced speed (1/2, 1/4, etc.).
And it's regardless the equipmend used, happens with IPhone, IPad, Sony, Panasonic. And in LumaFusion either on my IPad and my IPhone, all versions are up to date. Are there any settings within LF I can solve this?

Please help!! :( :( :(


_________________
Travel_Drone


Top
   
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 12:37 pm 
Offline
Grand Master
Grand Master
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 1616
Location: A small island off the coast of Europe
Don't know if it will make any difference (I might try it at the weekend)

But do you slow the clip then add keyframes

or

Add the keyframes, then slow the clip

(I'm guessing it's the first one, that's the way I think I would do it)

_________________
.. Good things come to those who wait


Top
   
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 1:31 pm 
Offline
Apprentice
Apprentice
User avatar

Joined: Sat Aug 19, 2017 3:30 am
Posts: 87
Quote:
Don't know if it will make any difference (I might try it at the weekend)

But do you slow the clip then add keyframes

or

Add the keyframes, then slow the clip

(I'm guessing it's the first one, that's the way I think I would do it)
I tried both, doesnt work.

Only way is to export the completed video and open a new project, load the completed video and then keyframe, but that suxx of course and is not the intention of the program :lol:

Edit: this was not before V 1.4, it worked well with 1.0 - 1.3xx

_________________
Travel_Drone


Top
   
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 1:36 pm 
Offline
Grand Master
Grand Master
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 1616
Location: A small island off the coast of Europe
How about with the current version 1.6.7 ?

_________________
.. Good things come to those who wait


Top
   
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 1:43 pm 
Offline
Apprentice
Apprentice
User avatar

Joined: Sat Aug 19, 2017 3:30 am
Posts: 87
Quote:
How about with the current version 1.6.7 ?
I did this video today, tried it with the newest versions 1.6.7 on IPad and IPhone. Is it working for you?

Just make with your IPad or IPhone a FullHD 120 fps vid and import, slow down and try.

Would be happy to see whether this works for you.

_________________
Travel_Drone


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC-07:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited