Luma Touch Support Forums

Welcome to the Luma Touch community forums, a great place to get help and share ideas with other users. The registration code can be found in the App Store release notes or contact support@luma-touch.com.
It is currently Tue Apr 24, 2018 8:11 pm

All times are UTC-07:00


For answers to frequently asked questions please see our support page https://luma-touch.com/support. You can contact us from our support page, or email us directly at support@luma-touch.com.

LumaFusion 1.5.3 is now available on the App Store. This update adds Korean Localization, new aspect ratios, and fixes some issues

LumaFX 2.5 is now available on the App Store. This adds new ways to import media, and fixes the issue with importing LUTs


Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Transitions framerate
PostPosted: Mon Jan 08, 2018 7:24 am 
Offline

Joined: Sat Jun 24, 2017 11:51 am
Posts: 5
Hello,

I shoot most of my videos at 60 FPS on a GH5.

I then put them in a 24 FPS timeline in LumaFusion, slowed down by 40% to match the sequence.

Then all the transitions I can apply are lagging. As if "slowed by 40%" as well.
I mean, if I put a true 24p file on the first track of the same timeline, before the 60p one, I see that all transitions are ok on it.

Even if I try to dip from/to black by keyframing the opacity I cannot get a decent result with the slowed down footage.

Thanks.


Top
   
PostPosted: Thu Jan 11, 2018 6:32 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: Mon Feb 25, 2013 6:17 pm
Posts: 1214
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


Top
   
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 2:23 pm 
Offline
Apprentice
Apprentice
User avatar

Joined: Sat Aug 19, 2017 3:30 am
Posts: 71
Quote:
Hello Nomadikt

Can you describe the problem a bit more. I'm not quite understanding what you are seeing exactly.

Or, if you could post a short video that shows the issue, that would be great.

regards

Androu Morgan

LumaTouch


he means the issue I have too, wrote u an email right now:


"[...]Hello together,

Hope you all are well in 2018!

With the last updates (think 1.5 or even 1.4) there is now a very, very big issue with the video editing.

When every using a slow mow video and reducing the video speed of a clip, everything works fine. But if you then zoom in at the beginning of the clip and make a second zoom out by the casual framing with two dots (one at the beginning, one at the end), the video is lagging. Regardless the codec, regardless the video speed (except normal speed or faster), regardless the kamera taken with, regardless the format.

This was definately NOT there before 1.4.

I mean, of course I could export the video without framing the zooms of the slow mow scenes and re-import and do it then again. But this doesn't makes sence regarding working time, space, additonal project and especially regarding convinience.

Please try it and fix it as soon as possible, it was already working well before 1.4.

-> Just take a video f.e. with your IPhone with 60 fps or faster, import it to your project, reduce the time speed to lets say 30 fps and then go to frame & fitting (or whatever its called in english) and add a mark at the beginning with size 1.100 and at the end of the clip with 1.000 and let the preview run. [...]"

EDIT: and this is for everything u want to do in slow mo. just try it with fade in/fade out of the blending or any other transitions. that really suxx :(

_________________
Travel_Drone


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC-07:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited