Luma Touch Support Forums

Welcome to the Luma Touch community forums, a great place to get help and share ideas with other users. The registration code can be found in the App Store release notes or contact support@luma-touch.com.
It is currently Wed Dec 13, 2017 1:39 pm

All times are UTC-07:00


For answers to frequently asked questions please see our support page https://luma-touch.com/support. You can contact us from our support page, or email us directly at support@luma-touch.com.

LumaFusion 1.4.8 is now available on the App Store. This update resolves some audio preview issues as well as other bug fixes

LumaFX 2.4.3 is now available on the App Store. This fixes additional issues for iOS 9 users


Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 11:50 pm 
Offline
Novice
Novice

Joined: Wed Aug 23, 2017 9:03 pm
Posts: 27
Since purchasing the app I have had a test just using random videos to get used to the layout. I decided a few weeks ago to use the app for some social media video adverts that I have shot for clients. So far, real use of the app for important work has not been possible due to errors.

My main error with three seperate edits is that app keeps squashing the aspect ratio in random clips and there seems no way to correct this. Even clicking the stretch option does not fix it.

So I am going to have to resort to starting the edits from scratch on premier pro.

Anyone else having this issue?


Top
   
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 6:17 am 
Offline
Adept
Adept

Joined: Mon Jun 26, 2017 3:05 am
Posts: 130
Location: Scotland
Can't say I have seen this behaviour. Do you have some examples or can provide screenshots or sample footage?


Top
   
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 11:29 am 
Offline
Grand Master
Grand Master
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 1159
Location: England
Same here

Sorry you're having problems

Any examples with your workflow?

_________________
Soon as I was in my bed, the music played inside my head


Top
   
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 10:08 pm 
Offline
Novice
Novice

Joined: Wed Aug 23, 2017 9:03 pm
Posts: 27
Ok so I didn’t want to have wasted the days I spent editing so decided to try and see if I could come up with a solution. When the app randomly squeezes the aspect ratio it happens when I cut the particular clip. But.. after a lot of trial and error I figured out that if you cut the clip 3/4 times, the aspect ration jumps back to its correct 16:9 ratio. I then just pull the cut footage back to the beginning of where it should have been and delete the cut sections. Another workaround is by cloning the clip and clicking undo 3/4 times. Not ideal at all and took my 8 hours to correct all of my footage. Just thought I would give this info Alford anyone else that this happened to.

The footage is from my canon 5D mkii 1080p at 30fps and a few clips from a canon 550d at 60fps at 720p imported from my MacBook using iTunes sync folder option. The final output is exported at 1080p

I still think this is a fantastic app and looking forward to getting an update to fix this.

How do I send screengrabs from my iPhone on here?


Top
   
PostPosted: Wed Nov 29, 2017 12:08 am 
Offline
Grand Master
Grand Master
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 1159
Location: England
Hi Novice

When you’re making a post go to Choose File below the window (it doesn’t appear unless you’re posting)

Then tap add the file

It takes a few seconds to pull the file in

You can then add it to your post

_________________
Soon as I was in my bed, the music played inside my head


Top
   
PostPosted: Wed Nov 29, 2017 4:18 pm 
Offline
Novice
Novice

Joined: Wed Aug 23, 2017 9:03 pm
Posts: 27
Ok so after spending hours fixing this. I closed the app and went back to the project later and all that work has again been reset and all those particular clips have been squashed again. I’ve missed the deadline for this now and need a fix ASAP. Who do I contact regarding supposed on this? Thanks.

I have attached two screenshots. One is the squashed clip and the other is how it should be. iPhone 7+ latest iOS software and latest lumatouch update.


Attachments:
BC12413E-6278-4DA9-A4D0-862AE091F4CF.png
BC12413E-6278-4DA9-A4D0-862AE091F4CF.png [ 2.02 MiB | Viewed 1961 times ]
BD3BEEA4-151F-4A19-9E7C-5DC2BC80D4EB.png
BD3BEEA4-151F-4A19-9E7C-5DC2BC80D4EB.png [ 1.82 MiB | Viewed 1961 times ]
Top
   
PostPosted: Thu Dec 07, 2017 9:26 pm 
Offline
Novice
Novice

Joined: Wed Aug 23, 2017 9:03 pm
Posts: 27
I just wanted to update on this. After finishing the edit I deleted the app and reinstalled it again. So far the app has been performing perfectly again. Maybe it could have been an issue with my iPhone 7+ rather than the app itself. I’m not sure. But glad the app is performing great again.


Top
   
PostPosted: Fri Dec 08, 2017 10:44 am 
Offline
Grand Master
Grand Master
User avatar

Joined: Fri Mar 01, 2013 3:21 pm
Posts: 1159
Location: England
Hi domehouse

Sorry you had problems before

Glad you've stuck with us

We are testing a feature at the moment which has incremental backups (just in case!)

_________________
Soon as I was in my bed, the music played inside my head


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC-07:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited