Luma Touch Support Forums
http://forums.luma-touch.com/

Audio clips when there's a transition
http://forums.luma-touch.com/viewtopic.php?f=20&t=8834
Page 1 of 1

Author:  mtingle [ Tue Feb 23, 2021 9:00 am ]
Post subject:  Audio clips when there's a transition

The audio does not sound the same in the editor compared to when the project is rendered to a .mp4 or .mov file.
The audio clips (pops and crackles) and this seems to coincide with then there's a transition in the edit.

It happens on every video no matter how much I turn the audio track volume down or use a limiter.

Happens on wav files, mp3, 44.1hz or 48hz

Author:  Mark NZL [ Tue Feb 23, 2021 8:32 pm ]
Post subject:  Re: Audio clips when there's a transition

Pops at transitions seem to be an occasional glitch that the developers are aware of but haven’t ever been able to pin down. It’s something to do with frame rate discrepancies being corrected I think. When I last had this problem a long time ago I solved it by putting a very short video cut/audio cross transition over the junction.

Author:  mtingle [ Wed Feb 24, 2021 1:48 pm ]
Post subject:  Re: Audio clips when there's a transition

One wonders how people are managing to create professional content if there's pops and clicks in the audio. Surely nothing that could be depended upon for tv or film.

Hope there's a fix soon.

Thanks for the tip, i'll give that a try!

(Love Lumafusion btw, it is the best!)

Page 1 of 1 All times are UTC-07:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/